Dames 1 (Dames Senioren)

 Dames 1e Klasse B
Code Datum Tijd Teams Zaal Uitslag
D1B-FG 22-09-2017 21:00u. Vrivo DS1 Krekkers DS4 de Stamper1 – 3
D1B-FL 29-09-2017 21:00u. Vrivo DS1 Rosstars DS2 de Stamper3 – 1
D1B-EF 06-10-2017 19:00u. Kuipers Flevoll DS2 Vrivo DS1 De Spil0 – 4
D1B-FD 13-10-2017 21:00u. Vrivo DS1 TiMaX/DeVoKo DS3 de Stamper3 – 1
D1B-CF 28-10-2017 14:30u. Wevo 70 DS2 Vrivo DS1 Sporthal 't Trefpunt3 – 1
D1B-FB 03-11-2017 21:00u. Vrivo DS1 Harambee DS1 de Stamper3 – 2
D1B-AF 10-11-2017 19:00u. Saasveldia DS2 Vrivo DS1 Sportzaal van Reedestraat1 – 3
D1B-FK 17-11-2017 20:00u. Vrivo DS1 Hevo DS1 de Stamper0 – 4
Vrivo DS1 scoort geen punten.

Afgelopen vrijdag moest Vrivo DS 1 tegen Hevo DS1 uit Heino spelen. Het beloofde een spannende pot te worden, aangezien beide teams hoog in de ranglijst stonden. Zelfs in de Tubantia werd de wedstrijd aangekondigd.
Met winst zou Vrivo op de tweede plaats (!) kunnen komen te staan.

Het team zou het echter wel moeilijk krijgen, nu de dames na uitschakeling van teamoudste Nicolet Elferink (vanwege haar zwangerschap) ook nog eens met het tijdelijk verlies van aanvalskanon Fleur Bos te kampen hadden. In gedachten was Fleur er echter wel bij, en haar wedstrijdmotto werd dan ook meerdere keren herhaald: ‘We moeten ze kapot maak’n!’
Helaas kwam daar niet veel van terecht. Aan de wedstrijd zelf zal ik dan ook niet te veel woorden vuil maken, nu deze niet bepaald om over naar huis te schrijven was (laat staan naar de krant).

De pass kwam niet aan en er werden te veel opslagfouten gemaakt, waardoor de dames alleen maar aan het verdedigen waren en niet aan de aanval toekwamen. In de tweede set wisten de dames nog wel wat goede passes te brengen en mooie ballen te slaan, maar helaas werd de set toch net met 23-25 verloren. De dames kregen dan ook een keihard 4-0 verlies aan de broek.

Waar ik in dit stukje liever nog even aandacht aan wil besteden, is een bepaald type speelster die nog wel eens onderbelicht wordt, namelijk: de spelverdeelster.
Want hoewel de pass niet altijd even goed gaat, gaan deze dames altijd vol voor elke bal en weten zij overal nog een goede set-up van te maken.

Even voorstellen: ik heb het over onze set-uppers Marit Smelt en Merle Alberts. Marit zat vorig jaar ook al in Dames 1 en Merle is het team komen versterken vanuit Dames 2. Men heeft het vaak over de goede geslagen ballen van de aanvallers, maar vergeet daarbij dat deze smashes niet mogelijk zijn zonder een goede set-up. En deze dames kunnen niet alleen spelverdelen, zij staan ook zelf hun ‘mannetje’ in de verdediging en hebben beide een gevaarlijke opslag.

Veelzijdige speelsters dus, die wel eens een extra complimentje mogen krijgen. Dames, jullie zijn toppers!
En in het kader van onderbelichte personen ook nog even een shout out naar fluiter Sander, die zich onderhand al bijna vaste thuisscheids van de dames mag noemen, en altijd even correct fluit.

Vrivo DS 1 staat op dit moment op een mooie gemiddelde 6e plek en speelt 1 december in Ootmarsum tegen de huidige nummer één, Springendal-Set-Up`65 DS5.
Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar hopelijk kunnen de dames toch nog wat puntjes binnenhalen waardoor ze nog een plekje op de ranglijst kunnen stijgen!

Laura de Bont.
D1B-JF 01-12-2017 20:30u. Springendal-Set-Up`65 DS5 Vrivo DS1 De Schalm3 – 1
VRIVO DS1 PAKT EEN PUNT TEGEN DE KOPLOPER

Wat Sint en zijn Pieten afgelopen vrijdag hebben vernomen,
is dat Vrivo DS1 bij de sporthal van Set-Up ’65 was aangekomen.
Een wedstrijd tegen de koploper, waarbij Vrivo zich bevindt op een 6e plek,
waar de dames gewoon lekker moesten gaan spelen, dat werd gezegd voor vertrek.

Door het ontbreken van de speelsters Linde, Fleur en Nicolet,
stond de normaal gesproken libero Beau ook opeens aan het net.
Met een iets andere opstelling werd er dus begonnen aan de wedstrijd,
waar de tegenstander in de 1e set zorgde voor onzekerheid.
De sterke service en aanval van Set-Up ’65 kwamen allesbehalve zacht,
en dat resulteerde zich helaas in een setstand van 25-8.

Snel vergeten en met de koppies omhoog op naar de 2e set,
waar de knop van de dames moest worden omgezet.
De dames van Vrivo lieten zien dat ze konden volleyballen en waren alerter aan het net,
de tegenstander was hier niet op verdacht en werd aan het werk gezet.
Helaas had Set-Up ’65 nog steeds de overhand,
en ging ook deze set met 25-18 naar de overkant.

De spelverdeelsters Marit en Merle werden gewisseld in de 3e set,
maar de pass kwam vaak niet goed genoeg voor een goede opzet.
Ondanks de goede tips van geblesseerde Linde aan de kant,
is de bal niet vaak op de zwakke plek van de tegenstander, achterin de hoek, beland.
De 3e set werd met 25-12 ook verloren,
probeer er nog een goede 4e set van te maken, kregen de dames van Vrivo te horen.

Vrivo ging overtuigend van start in de 4e set en stond op voorsprong met 5-1,
zou er dan toch nog een puntje meegaan met de dames naar Vriezenveen?
Het team stond op scherp en met het fanatisme zat het goed, helaas kwam Set-Up ‘65 goed terug en had het publiek nog een spannende laatste set te goed.
Met 24-21 voor de tegenstander, leek het erop dat de volle 5 punten in Ootmarsum bleven,
Echter bleven de dames van Vrivo vechten en wilden ze niet opgeven.
Bij een stand van 24-25 was het Beau die de belangrijke setup mocht aanraken,
en ondanks haar andere positie wist zij het winnende punt te maken!
Met 24-26 haalde Vrivo DS1 toch nog een puntje binnen,
een puntje waar de dames heel blij mee waren, ondanks dat de tegenstander wist te winnen.

Wat Sint heeft gezien is dat jullie toch met opgeheven hoofd het veld mogen verlaten,
en met een verdiend puntje Ootmarsum kunnen achterlaten.
De volgende wedstrijd zal zijn op 8 december in De Stamper te Vriezenveen,
waar Vrivo het op zal nemen tegen Ecare Apollo 8 DS4 (nr. 3), welkom iedereen!
Sint en zijn pieten zullen het land nu weer verlaten,
maar zijn benieuwd naar jullie verdere wedstrijdresultaten!

Marit Smelt.
D1B-FI 08-12-2017 21:00u. Vrivo DS1 Ecare Apollo 8 DS4 de Stamper0 – 4
D1B-HF 16-12-2017 15:30u. Fysio Engbersen Aastad DS1 Vrivo DS1 Windmolenbroek3 – 1
D1B-LF 12-01-2018 20:30u. Rosstars DS2 Vrivo DS1 De Rossweide3 – 1
Vrivo dames 1 neemt één punt mee uit Rossum.

Na een korte winterstop moest Vrivo dames 1 zich vrijdag 12 januari melden in Rossum. Bij aankomst was de sporthal nog donker en er waren twee supporters meegereisd, Anneke en Machiel, die het licht voor Vrivo dames 1 hebben aangedaan. Na een pittige peptalk van coaches Michael en Pedro gingen de dames met goede moed het veld op. Michael en Pedro moesten deze wedstrijd starten met een beperkte selectie. Merle was niet fit vanwege een griepje en Laura L heeft vanwege een aantal lichamelijke blessures het wedstrijdseizoen helaas vroegtijdige moeten stopzetten.

De eerste set ging van start met Marit als spelverdeler en Fleur als diagonaal. De buiten posities waren voor Linde en Elise, de midden posities mochten Laura B en Annelot innemen. Daarnaast kwamen onze libero’s Anne en Beau, in hun roze tenues, de verdediging versterken. Het ging gelijk op tussen de beide partijen. Na een goede serviceserie van Rosstars dames 2 was de stand ineens 18-12 waardoor Michael een time-out aanvroeg. Hierdoor liep Vrivo dames 1 de hele set achter feiten aan waardoor deze set werd verloren met 25-20.

In verband met de schaarse selectie bleef in de tweede set de opstelling gelijk. Wat er in de eerste set niet was, was er in de tweede set wel! Vrivo dames 1 behaalde veel punten met een goede serviceserie van Elise, waardoor de stand 1-6 werd. Hierdoor kwamen de speelsters van Vrivo terug in hun spel. Alles klopte in deze set, Fleur scoorde veel op de diagonaal en Annelot op de midden positie. Deze set werd daarom ook verdiend gewonnen door Vrivo met 13-25.

De derde set begon Vrivo dames 1 weer met een achterstand door een goede serviceserie van de tegenstanders. Hierdoor werden er veel fouten gemaakt door Vrivo waardoor de tegenstanders beter gingen spelen. Erienne kwam erin op de buiten positie voor Elise om de pass te versterken, helaas was dit net te laat waardoor Rosstars dames 2 deze set pakte met 25-21.

Om er nog een vijfde set uit te kunnen slepen, moest de vierde set gewonnen worden! Michael en Pedro begonnen met de opstelling van de eerste set. Maar helaas kwam Vrivo al snel op achterstand door een goede serviceserie van de tegenstanders (net als in set 3). Er werd weer achter de feiten aangelopen, maar Vrivo bleef strijden tot het bittere eind. Laura B sloeg zelfs een bal op de driemeterlijn. Helaas kwam Vrivo in de slotfase net te kort en eindigde deze set in 25-20 en kon er maar één punt meegenomen worden naar Vriezenveen.

Door deze uitslag blijft Vrivo dames 1 steken op de 9e plaats. Aanstaande vrijdag (19 januari) staat om 21.00 een thuiswedstrijd tegen Kuipers Flevoll dames 2 op de planning. We kunnen iedere support en aanmoediging hard gebruiken en hopen u vrijdag dan ook te zien.

Merle Alberts
D1B-FE 19-01-2018 21:00u. Vrivo DS1 Kuipers Flevoll DS2 de Stamper3 – 1
4 verdiende punten voor Vrivo DS1

Afgelopen vrijdag hebben de dames van Vrivo DS1 opnieuw een wedstrijd gespeeld tegen Kuipers Flevoll DS2. Winst in de return tegen Flevoll was belangrijk, de vorige wedstrijd werd namelijk met 0-4 gewonnen. Helaas is er 1 punt meegenomen naar Fleringen en eindigde de stand in 3-1 winst in het voordeel van Vrivo.

De wedstrijd startte met Marit Smelt, Linde Alberts, Laura de Bont, Fleur Bos, Elise Horst en Annelot Dijkstra. De libero’s ‘opdondertje’ (Anne de Bont) en ‘libeauro’ (Beau Alberts) wisselden met de middenspelers. De dames in het roze shirtje zijn er om het team te ondersteunen in de pass en de geslagen ballen te verdedigen in het achterveld. Zij hebben hun vaardigheden afgelopen wedstrijd laten zien, de eerste set resulteerde dan ook in 25-14 winst.

De tweede set kwam Flevoll meer aan bod en gaven ze meer weerstand. De trainers/coaches Micheal Tuasela en Pedro Timmer wisselden na overleg met elkaar Merle Alberts voor Marit Smelt om rust in het team te creëren. Dit resulteerde in 25-23 winst.
De derde set was een kopie van de eerste set, het draaide en punten stroomden binnen voor Vrivo, deze set werd gewonnen met 25-16.

De vierde set mocht Erienne Abbink haar volleybal skills laten zien, zij werd gewisseld met Elise Horst. Ze gaf een aantal goede passes gedurende de set en hierdoor had Vrivo een paar punten voorsprong. Flevoll besloot nog wat meer vechtlust te laten zien en punt na punt werd gescoord. De heren grepen in door Marit Smelt terug in de wedstrijd te brengen voor Merle Alberts. Er werden time outs aangevraagd om tips en tricks door te nemen, echter lukte het niet bij Vrivo om een keerpunt te vinden. Hierdoor was Flevoll eerder bij de 25 punten, de set eindigde in 21-25.

Niet getreurd want er zijn toch weer 4 punten behaald! Bij de volgende wedstrijd hoopt Vrivo punten mee te nemen naar Vriezenveen. TiMaX/DeVoKo DS3 staat a.s. vrijdag op de planning, de wedstrijd wordt gespeeld in de Dorper Esch te Denekamp. U bent van harte welkom. De wedstrijd begint om 20:00.

Linde Alberts.
D1B-DF 26-01-2018 20:00u. TiMaX/DeVoKo DS3 Vrivo DS1 Dorper Esch3 – 1
D1B-FC 02-02-2018 21:00u. Vrivo DS1 Wevo 70 DS2 de Stamper2 – 3
D1B-BF 09-02-2018 21:00u. Harambee DS1 Vrivo DS1 Universitair Sportcentrum2 – 3
Drie punten mee van Harambee!

Afgelopen vrijdag werd de wedstrijd gespeeld tegen Harambee DS1 in Enschede. De vorige competitieperiode wisten de dames met 3-2 te winnen van de Enschedeërs. De dames van Vrivo waren dan ook zeer gebrand deze wedstrijd ook te winnen.
Helaas moesten de dames het zonder de twee sterke speelsters Beau Alberts en Annelot Dijkstra doen deze wedstrijd, waardoor weinig wissels mogelijk waren.

De dames begonnen met de volgende opstelling: Linde Alberts en Laura de Bont op de midpositie, Erienne Abbink en Elise Horst aan de buitenkant, Fleur Bos op de diagonaal, Merle Alberts op de set-up en Anne de Bont als libero.
In de eerste set speelden de dames van Vrivo sterk en namen zij de leiding, waardoor de dames al snel uitliepen. Door een hoge service druk en de prikballen in het middengat te plaatsen, wisten de dames punt na punt te pakken. Op het eind wist Harambee nog enkele punten te pakken door kleine foutjes van onze kant, maar alsnog werd er gewonnen met 25-23.

In de tweede set met dezelfde opstelling mochten de dames gaan bewijzen dat zij toch echt wel sterker waren. Ook deze set nam Vrivo de leiding, al bleef het verschil in punten klein. Deze set eindigde dan ook in 25-23.

Helaas voor de dames niet onbekend, de beruchte derde set. Vrivo kwam in moeilijkheden door de serviceseries van Harambee. Michael riep de dames bij elkaar om de rust te houden in het spel en meer gebruik te maken van het middengat. Dit ging beter, waardoor er meer punten werden gescoord. Ook werd Merle gewisseld voor Marit om zo voor meer afwisseling in het spel te zorgen. Toch bleven we achter de feiten aan lopen en werd er te laat een inhaalsprong gemaakt. Deze set eindigde helaas in 22-25.

Ook de vierde set kregen de dames van Vrivo het moeilijk en helaas werd de eindstand 20-25.
De vijfde set: deze moest en zou Vrivo pakken! Harambee had dezelfde gedachte, want de trommels werden volop gebruikt door het publiek. Maar Vrivo liet zich niet zomaar uit het veld slaan. Veel druk werd er op de aanval gezet, waardoor de punten binnen blijven stromen voor de dames. Alle prikballen werden aan de kant van Vrivo gepakt, om vervolgens twee keer zo hard terug te slaan. De dames lieten sterk spel zien, waardoor de verdiende vijfde set werd binnengesleept.

Tot nu toe hebben de dames meer punten gehaald dan vorig jaar na hetzelfde aantal wedstrijden. Dit belooft dus veel goeds! De volgende wedstrijd laat even op zich wachten, maar wordt gespeeld op vrijdag 9 maart om 21:00 in De Stamper. Be there!

Elise Horst.
D1B-FA 09-03-2018 21:00u. Vrivo DS1 Saasveldia DS2 de Stamper3 – 1


Wie is Marit?

Na drie wedstrijdloze weken en de nodige uitjes en weekendjes weg waren de meiden van Vrivo dames 1 weer helemaal opgeladen voor de komende wedstrijden. De eerste tegenstander die op het programma stond was Saasveldia DS 2. De vorige keer hadden de dames van Vrivo met 3-1 van dit team gewonnen, maar ondertussen stond Saasveldia drie plekken hoger op de ranglijst dan Vrivo. Ook moesten de meiden van Vrivo het dit keer zonder hoofdspelverdeelster Marit doen. Gelukkig heeft het team een ijzersterke tweede spelverdeelster, Merle, die het over kon nemen, en wilde jeugdspeelster Mirthe Souverijn (MA1) als back-up spelverdeelster langs de kant staan. Ook jeugdspeelster Lotte van Mispelaar (MB1), nieuwste aanwinst van het team, stond klaar om het team te versterken. En mini van de week Lieke Souverijn (Mini N62) maakte het team af.

Een afwezige spelverdeelster, getrokken verstandskiezen en een vergeten shirtjestas; de omstandigheden waren alles behalve optimaal, maar de meiden lieten niets zich ervan weerhouden een goede pot te spelen. In de eerste set namen Linde en Elise de buitenposities in, Annelot en Laura stonden op mid, Fleur op diagonaal, Beau en Anne op libero, en, zoals gezegd, Merle op set-up. Lieke mocht met haar goede opslag de wedstrijd starten, waarna de dames het verder van haar overnamen. De dames begonnen vol goede moed, maar kwamen toch al snel op een achterstand te staan die ze niet in konden halen. De set werd dan ook verloren met 16-25.

Ook in de tweede set stonden de dames weer achter, waarop coach Michael ze stevig toesprak of ze nog eens gingen volleyballen. En dat deden ze! Anne en Beau doken alle ballen eruit en brachten zelfs uit de moeilijkst geslagen ballen nog perfecte passjes, waardoor Merle mooie set-upjes kon geven aan alle aanvalsters. Fleur speelde de wedstrijd van haar leven en veranderde bijna elke bal die ze aanraakte in een punt. En ook Linde liet ongekend goede smashes zien. Waar de pass even niet goed ging, kon Eriënne voor versterking zorgen. En met geweldige opslagseries van Elise en Fleur werden vele punten gescoord. De dames kwamen daardoor weer gelijk te staan met Saasveldia en wisten de set af te maken met 28-26.

De meiden zat er daarna lekker in. Coach Pedro liet het team tactisch een paar plekken doordraaien, zodat Annelot met haar sterke blok en smashes tegenover de lange mid van de tegenstander kwam te staan. Hier had het jonkie van het team geen enkel probleem mee, waardoor zowel zij als Laura de ballen op mid ook lekker binnen konden slaan. De meiden vochten voor alle ballen, waardoor ook de derde set met 25-17 gewonnen werd.

Vrivo was er op gebrand om ook de vierde set te winnen en stond dan ook meteen voor. Saasveldia wist echter terug te komen, waardoor de spanning steeg. Gelukkig bleef een vijfde set het team bespaard, dankzij een cruciale fout van de tegenstander (een in het net geslagen vrije bal). Hierdoor kwam de opslag weer in handen van Vrivo en kon de set met 25-22 worden afgemaakt.

Wederom een 3-1 winst tegenover Saasveldia dus, en dat met een incompleet team. Een super prestatie van de meiden waar ze trots op mogen zijn, en waar ze ook nog eens een plekje op de ranglijst mee zijn gestegen! Hopelijk kunnen de dames zaterdag 17 maart tegen Hevo ook weer wat puntjes te pakken!

Laura de Bont
D1B-KF 17-03-2018 17:00u. Hevo DS1 Vrivo DS1 Hoogerheyne4 – 0
D1B-FJ 23-03-2018 21:00u. Vrivo DS1 Springendal-Set-Up`65 DS5 de Stamper1 – 3


A, B, C, D, E, F, G, knallen met die ballen en weg ermee!

Vrijdag 24 maart stond voor Vrivo dames 1 de wedstrijd tegen Set-up ’65 dames 5 op het programma. De dames van Set-up ’65 stonden op dat moment op plek nummer 1, dus het beloofde een zware wedstrijd te worden!

Net zoals alle andere wedstrijden begon ook de voorbereiding van deze wedstrijd optimaal! Er werden twee paar kniebeschermers vergeten en DE waterfles van trainer/coach Michael had zich verstopt. Nadat de 4 kniebeschermers zich hadden gemeld in de Stamper en ook de waterfles tevoorschijn was gekomen, kon de wedstrijd starten. Michael en Pedro begonnen met de standaard zes speelsters; Linde Alberts en Elise Horst op de buitenpositie, Laura de Bont en Annelot Dijkstra op de middenpositie, Fleur Bos op de diagonaal, Marit Smelt als spelverdeler, Anne de Bont en Beau Alberts als libero en als mini van de week: Lisette Aalderink.

Nadat scheidsrechter Reinout Smelt op zijn fluitje had geblazen mocht Set-up ’65 beginnen met de opslag. In het begin van de eerste set liepen Vrivo en Set-up ’65 gelijk op. De pass ging goed, er werd goed aangevallen aan beide kanten van het net, tot 12-12. Nadat Set-up ’65 de opslag weer in handen kreeg, bleek er een sterke serveerster aan de overkant te staan. Vrivo kreeg deze opslag niet onder controle waardoor de stand ondertussen 12-18 was komen te staan. Helaas kwamen de dames van Vrivo te laat uit de startblokken om deze set te kunnen winnen (17-25).

In de tweede set kwam er een kleine wijziging, Merle Alberts kwam op de plek van Marit Smelt en mocht laten zien wat ze kon. Ook het begin van deze set ging erg goed, de dames waren gewaagd aan elkaar. Na een goede opslag serie van Annelot Dijkstra stond Vrivo ditmaal op voorsprong. De dames van Vrivo hielden deze voorsprong vast tot het 20-16. Set-up ’65 liet zich niet op de kop zitten en begon weer in het spel te komen. Gelukkig hadden de dames van Vrivo de overhand en scoorde Fleur Bos met een geweldige aanval de laatste punt en werd deze set door Vrivo gewonnen met 25-21.

In de derde set begon Set-up ’65 meteen met een voorsprong en deze voorsprong kon Vrivo niet bijhouden. Deze set kwam Marit Smelt weer in het veld, maar helaas werd deze set verloren en ging de winst naar Set-up ’65 (19-25).

De vierde set was in het begin een herhaling van de derde set. Set-up ’65 begon weer met een voorsprong. Erienne Abbink kwam in het veld om de pass te versterken, samen met Elise Horst gaven zij erg goede passen waardoor Marit Smelt het spel weer goed kon verdelen. Helaas was de voorsprong te groot geworden waardoor Vrivo niet meer kon aanhaken en werd deze set ook gewonnen door Set-up ’65 (20-25).

Ondanks de winst naar Set-up ’65 ging waren de trainers/coaches Michael en Pedro trots op de dames om dit te presteren tegen de nummer 1 van de ranglijst. Daarnaast willen wij, Vrivo dames 1, het publiek en in het bijzonder Lisette en Wilmy (jeugdcommissie) bedanken voor de steun en aanmoediging!

De volgende wedstrijd wordt gespeeld tegen Ecare Apollo 8 dames 4 in Borne. Heeft u zaterdag 7 april een vrije dag, kom dan om 12:00 uur bij ons kijken in de Veste!

Merle Albers
D1B-IF 07-04-2018 12:00u. Ecare Apollo 8 DS4 Vrivo DS1 de Veste3 – 1
Nog één.

Na een volleybalvrij weekend als gevolg van Pasen en een toekomstige volleybalspeler rijker (onze Nicolet is op 29 maart namelijk bevallen van een mooie zoon, Bram Elferink), gingen de dames van Vrivo DS1 afgelopen zaterdag 7 april vol goede moed en mooi weer op weg naar Borne. Ecare Apollo 8 DS4 (3e positie) stond op het programma, een klusje dat dus nog niet zo snel geklaard zou zijn.

Aangezien coach Michael zich had vergist in de sporthal (geeft niks hoor Michael), werd de peptalk overgenomen door onze chauffeurs Anneke Bos en Machiel Dijkstra. De rest van de voorbereiding begon in de kleedkamer. Na een paar leuke nummers die er gedraaid werden en waarop sommige teamleden hun dansmoves konden laten zien, zat de sfeer er goed in. De wedstrijd kon beginnen!

Het lange wachten was op de scheids, die uiteindelijk niet kwam. Gelukkig was er wel iemand op de tribune die het wilde overnemen en kon er begonnen worden aan de 1e set. De ‘standaard’ opstelling werd toegepast: Linde en Elise op de buitenpositie, Laura en Annelot op de middenpositie, Fleur op de diagonaal, Marit als spelverdeelster en Anne en Beau als libero.
Een goed blok, snel spel en een aanval op de rechtdoor. Dat was wat we van de tegenstander konden verwachten en dat gebeurde ook. Ondanks dat kwamen we goed met Apollo mee, alleen waren het af en toe net de kleine foutjes van onszelf waardoor Apollo de 1e set won met een stand van 25-18.

De opstelling bleef in de 2e set hetzelfde. Als tip kregen we mee dat oplosballen strak over het net moesten en daar werd aan gewerkt. Laura vroeg om een iets andere setup van spelverdeelster Marit, waardoor ze links langs het sterke blok van Apollo kon slaan; het gat linksachter bij Apollo was gevonden. De dames van Vrivo bleven vechten maar Apollo was op sommige momenten toch net iets sterker, wat resulteerde in een setstand van 25-17 voor de tegenstander.

In de 3e set kwam spelverdeelster Merle erin voor Marit, die het spel goed oppakte. De dames van Apollo raakten vermoeid en kregen het moeilijk, wat goed te merken was. Vrivo nam deze set de leiding en coach Michael zei aan de kant dat we deze set echt verdienden. Met goede passes van o.a. Linde en Elise, maar ook door het goede verdedigingswerk van de stabiele libero’s Beau en Anne, kon de setup gemaakt worden en het spel worden afgemaakt. Ook Fleur liet slim spel zien met een paar goede tactische ballen in de hoeken. De dames van Vrivo toonden strijdlust in deze set en dat werd beloond met een setwinst van 22-25!

Aan het begin van de 4e set had Vrivo de dames van Apollo nog steeds goed onder druk, wat ook te merken was aan hun coach, die steeds zenuwachtiger werd. Helaas zakte die druk steeds meer af en kwam Vrivo op achterstand. Annelot liet nog een geweldig killblok zien waarbij er door ons iets te vroeg werd gejuicht. De bal belandde namelijk vol op het hoofd van de tegenstander, waarna die via haar hoofd weer terug stuiterde in ons veld en op de grond viel. Een komisch gezicht, maar wat ons helaas wel een punt kostte. De achterstand bleef gedurende de 4e set, waardoor Eriënne nog werd ingezet om iets aan het spel te veranderen. Helaas was Apollo hier de betere partij en won uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 na een setstand van 25-13 in de 4e set.

Ongeacht de nederlaag toch een erg blij team die tevreden is met 1 puntje!

Nog één puntje, zoals de titel luidt, is er na afgelopen zaterdag nog nodig om 100% zeker te zijn van klassebehoud. Met 41 punten staan de dames nu op plek 9, gevolgd door Harambee DS1, die 10 punten minder hebben. Harambee moet dan wel de laatste 2 wedstrijden met 4-0 winnen, wil het Vrivo DS1 nog in de problemen laten raken. Die kans is gelukkig heel erg klein.

Aankomende vrijdag (13 april) is alweer de laatste thuiswedstrijd van de competitie. Waar het klassebehoud dus al bijna zeker is, kan er nog wel gestreden worden om de 8e plek!
Vrivo DS1 neemt het om 21:00 namelijk op tegen de nummer 8: Fysio Engbersen Aastad DS1, die maar 1 puntje meer heeft dan Vrivo. Twee teams die dus gelijkwaardig zijn aan elkaar, dat belooft een spannende wedstrijd te worden!

Marit Smelt
D1B-FH 13-04-2018 21:00u. Vrivo DS1 Fysio Engbersen Aastad DS1 de Stamper4 – 0
D1B-GF 20-04-2018 21:15u. Krekkers DS4 Vrivo DS1 De Haambrink2 – 3
Updated: 23-04-'18

 Dames 1e Klasse B
Team Wedstrijden Punten Sets voor / tegen Punten voor / tegen Opmerking
1. Springendal-Set-Up`65 DS 5 22 87 70 / 22 2170 / 1742
2. Krekkers DS 4 22 81 65 / 26 2088 / 1831
3. Ecare Apollo 8 DS 4 22 79 65 / 27 2109 / 1745
4. Hevo DS 1 22 73 59 / 30 2047 / 1802
5. Saasveldia DS 2 22 61 52 / 42 2053 / 1938
6. Wevo 70 DS 2 22 56 48 / 46 1992 / 2005
7. Rosstars DS 2 22 56 46 / 46 1946 / 1983
8. Vrivo DS 1 22 49 42 / 50 1934 / 2046
9. Fysio Engbersen Aastad DS 1 22 46 42 / 56 2048 / 2093
10. Harambee DS 1 22 34 33 / 65 1943 / 2182
11. TiMaX/DeVoKo DS 3 22 26 24 / 68 1763 / 2180
12. Kuipers Flevoll DS 2 22 12 11 / 79 1640 / 2186
Updated: 23-04-'18

 Dames 1e Klasse B
    trainen: Ma:20.00-22.00u (HAL 1) / Wo:19.45-21.45u (HAL 2)
 
Trainer(s):
michael Tuasela
Pedro Timmer
 
Spelers:
Anne de Bont
Annelot Dijkstra
Beau Alberts
Elise Horst
Erienne Abbink
Fleur Bos
Laura de Bont
Laura Lamtink
Marit Smelt
Merle Alberts
Nicolet Elferink- van de Loo

Teamsponsor :