Nieuws Het laatste VRIVO nieuws.

We zullen het nooit weten .....

In de 1e klasse B van de NeVoBo ging DS1 aan de leiding, toen de competitie i.v.m. de uitbraak van het Corona-virus werd gestopt (en later officieel werd beëindigd). Over de PD-regeling (Promotie-Degradatie) werd in eerste instantie nog gediscussieerd. En de NeVoBo-leden mochten hun mening kenbaar maken. Geen PD en komend seizoen opnieuw beginnen was optie 1.
Optie 2 was de bereikte stand te gebruiken voor PD en de 3e optie was de tussenstand na precies één competitiehelft. Duizenden reacties kwamen bij de bond binnen.
Met optie 1 hadden veel volleyballers moeite. Veel teams stonden al zo ver voor, dat ze ongelukkig zouden zijn met het opnieuw starten in dezelfde competitie. Ook werd er gepleit om, als optie 1 werkelijkheid zou worden, in ieder geval de parallelklassen te mixen. Dan zou men in ieder geval het gevoel hebben, dat er in september een nieuwe competitie werd ingezet.
Uiteindelijk werd er door de NeVoBo een keuze gemaakt. Het werd optie 2: Uitgangspositie voor PD is de actuele stand. En op basis daarvan is er standaard één promovendus en één degradant per klasse. DS1 is koploper en dus promovendus. Op naar de promotieklasse, waarnaar het team al op weg was. Als het optie 3 was geworden, de tussenstand na één competitiehelft, had dit voor DS1 geen ander resultaat gehad. Ook halverwege stond het team 3 punten voor op de nummer 2.
Maar wat, als de competitie gewoon door was gegaan? Het is koffiedik kijken, maar met nog vijf zware wedstrijden te gaan, kon het “vriezen of dooien”.
Nog te gaan waren de wedstrijden tegen Lutheria (Thuis, uit 1-3), Rivo (Uit, thuis 3-1), Saasveldia (Thuis, uit 2-3), Isivol (Uit, thuis 4-0) en Apollo (Thuis, uit 3-2).
Zouden er genoeg punten worden verzameld in de moeilijke duels en zou DS1 geen uitglijder hebben in de op papier minder moeilijke wedstrijden?

Het is heel merkwaardig, maar …………. we zullen het nooit weten!