Nieuws Het laatste VRIVO nieuws.

Geen bekerverrassing voor HS1

HS1 moest afgelopen maandag thuis in De Stamper volleyballen “voor de beker”. Tegenstander SSS 3 uit Barneveld (uitkomend in de 3e Divisie) kwam naar Vriezenveen zonder wissels. En de libero was een veldspeler van het 4e team.
HS1 begon onbevangen aan de wedstrijd tegen een ploeg, die in de competitie twee klassen hoger speelt.

In de eerste set had Vrivo de controle over het spel. Eigenlijk ging alles goed, behalve de opslag, die te vaak fout werd geslagen. Daardoor kwam er te weinig druk op SSS te staan. Toch bleef HS1 goed meedraaien door een goede blokkering en vaak goed uitgespeelde rally’s. De set werd net verloren en men had het gevoel, dat er meer in had gezeten (22 – 25).

Ging de pass in de eerste set maar een paar keer mis, in de tweede set viel de pass verder terug en dat kostte HS1 de set. Ondanks (opnieuw) een goed blok en een goede verdediging ging de set verloren. De passers raakten de controle kwijt en omdat de eigen opslag nog steeds te zwak was, kon het tij ook niet worden gekeerd. Tot overmaat van ramp pakte een wissel ook niet lekker uit en was SSS weg. HS1 deed nog iets terug, maar verder dan 21 – 25 liet SSS het niet komen.
De koek bij HS1 was op. Er werd ook een kans gegeven aan de bankzitters, maar daardoor kon de wedstrijd niet worden gekanteld. Integendeel. SSS slaagde erin de pass van HS1 volledig te ontregelen en hield de thuisclub nu zelfs onder de tien (9 – 25)! Een te snel einde van een wedstrijd, die in de eerste sets leuk en aantrekkelijk volleybal had opgeleverd en waarin het klassenverschil niet echt tot uiting was gekomen. HS1 komt dit jaar nog één keer in actie voor de competitie.