Nieuws Het laatste VRIVO nieuws.

DS1 laat punt liggen

Voor DS1 begon de competitie dit weekeinde. Volley’68 was de tegenstander en het team uit Losser, met heel veel lengte in de ploeg, startte goed.

De hele 1e set keek DS1 tegen een achterstand aan. Maar in de slotfase stond het weer gelijk. Toch trok Volley’68 aan het langste eind (25 – 27).

Ook in de 2e set gaven de teams elkaar geen ruimte. Het bleef gelijk tot 21 – 21, maar nu had DS1 de beste eindsprint: 25 – 21.

In de 3e set was DS1 baas in eigen huis. Lange rally’s werden gewonnen, want vooral verdedigend zat het goed. En aanvallend lukte alles. Ballen in de brievenbus bij het superlange blok en veel slimme ballen in de hoeken. Volley’68 was de weg kwijt en de setuitslag (25 – 14) gaf de verhoudingen goed weer.

Ook in de 4e set was DS1 uitstekend op dreef, maar raakte halverwege het spoor helemaal bijster. Volley’68 vocht voor de laatste kans en drukte DS1 in de verdediging. Van 12 – 4 werd het uiteindelijk 21 – 25 en DS1 had dit debacle helemaal aan zichzelf te wijten.

Niemand had een antwoord op de klappen van Volley’68 en niemand was bij machte om een gaatje in de Losserse verdediging te vinden. De teleurstelling was enorm en DS1 moest de 5e set in met een enorme kater. Maar in deze set pakte DS1 al voor de veldwissel een voorsprong van 3 punten. Maar aan het eind werd het toch nog spannend, want Volley’68 kwam terug. DS1 ontsnapte op tijd en haalde opgelucht adem bij de 16 – 14.

Met de 3 – 2 winst liet DS1 toch een punt liggen, maar mocht achteraf blij zijn, dat het er geen 2 waren geworden.